top of page

Prudentia M&A Folio: Baltijas uzņēmumi kļūst arvien pieprasītāki no ārzemju investoru puses

Baltijas uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas (M&A) darījumu tirgus rāda pozitīvu tendenci, gadam aizsākoties - 2017. gada pirmajos četros mēnešos tika izziņoti 77 Baltijas M&A darījumi, kas ir par 13 darījumiem jeb 20% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016. gadā. Baltijas uzņēmumi kļūst arvien pieprasītāki no ārzemju investoru puses, kas tiešajā veidā atspoguļojas Baltijas M&A tirgus aktivitātē, kur 57% no visiem pirmo četru mēnešu izziņotajiem darījumiem bija ar ārpus Baltijas darījuma partneri.

Prudentia M&A Folio ekspertīzes ietvaros tiek turpināta Prudentia un Nasdaq rīkotajās TOP 101 Rīta debatēs iesāktā tēma par laicīgu un rūpīgi plānoto uzņēmumu īpašnieku maiņu. Šoreiz uzmanība vērsta uz ģimeņu kontrolētiem biznesiem, kuri ir vieni no izplatītākajiem visā pasaulē ar izteiktu dominanci Ķīnā, Indijā un Tuvajos austrumos. Bet arī ģimenes uzņēmumiem M&A aspekts un īpašnieku maiņa ir tikpat aktuāla problēma un izaicinājums biznesa attīstīšanā.

Ģirts Rungainis, Prudentia partneris: “Būtu maldīgi uzskatīt, ka ģimenes uzņēmumu pārvaldīšanā vienīgais pareizais biznesa attīstīšanas ceļš ir absolūtā ģimenes kontrole, jo vairākums uzņēmumu Eiropā izvēlas par labu ģimenes un ar ģimeni nesaistīto profesionāļu vienlaicīgai iesaistei uzņēmuma pārvaldīšanā.”

Ar pilnu “Prudentia M&A Folio” apskatu iespējams iepazīties šeit: Prudentia M&A Folio


bottom of page